Bezwaar belastingaanslag

Algemeen

Ben je het niet eens met de belastingaanslag van de gemeente? Dan kun je bezwaar maken. Dit moet binnen 6 weken nadat wij de aanslag hebben gestuurd.

Niet eens met de WOZ-waarde

Gaat het om de WOZ-waarde? Je kunt eerst om uitleg vragen. Maak hiervoor een afspraak met een taxateur van het Noordelijk Belastingkantoor

Let op: gaat het over de WOZ-waarde van 01-01-2019, dus de aanslag van 2020? Dan kun je de WOZ-waarde niet meer laten verhogen.

Bezwaar maken

Maak bezwaar via ons online formulier. Je kunt het formulier bezwaar maken ook downloaden. Vul je gegevens in en stuur het op naar de gemeente. Het adres staat op het formulier.

Ook kun je bezwaar maken met een brief. In je brief moet het volgende staan:

  • je naam;
  • adresgegevens;
  • het aanslagnummer;
  • waarom je bezwaar maakt;
  • de datum;
  • je handtekening.

Stuur het bezwaar naar de heffingsambtenaar van de gemeente Eemsdelta, antwoordnummer 212, 9700 VB Groningen.

Wij sturen je altijd een brief terug. Hierin laten we weten dat we jouw brief in behandeling nemen en wat je van ons kunt verwachten.

Formulier bezwaar maken

Kun je dit formulier niet invullen? Bel of mail ons, dan helpen we je graag verder.

Betalen tijdens de behandeling van het bezwaar

Als je bezwaar maakt, hoef je dat deel van de aanslag eerst niet te betalen. Je krijgt automatisch uitstel van betaling. Staan er ook andere regels op de aanslag? Dan moet je die wel gewoon betalen.

Maak je hierbij gebruik van automatische incasso? Dat stopt niet tijdens de behandeling van het bezwaar. Met een automatische incasso gaat het te innen bedrag wel naar beneden. Dit geldt tot de uitspraak van het bezwaar.

Let op: als het bezwaar afgewezen wordt is er de kans dat het bedrag in 1x afgeschreven wordt. Dit is afhankelijk van hoeveel termijnen er nog van de incasso openstaan. Wil je dat de automatische incasso voor het hele bedrag tijdens de afhandeling van het bezwaar doorloopt? Laat het ons dan weten.

Heb je vragen?

Stel dan je vraag via het online formulier. Je kunt ons ook bellen of mailen. We helpen je graag verder.  De gegevens staan onder deze pagina.