Bezwaar belastingaanslag

Ben je het niet eens met de belastingaanslag van de gemeente? Dan kun je bezwaar maken. Dit moet binnen 6 weken nadat wij de aanslag hebben gestuurd.

Niet eens met de WOZ-waarde

Gaat het om de WOZ-waarde? Je kunt eerst om uitleg vragen. Maak hiervoor een afspraak met een taxateur van het Noordelijk Belastingkantoor

Let op: gaat het over de WOZ-waarde van 01-01-2019, dus de aanslag van 2020? Dan kun je de WOZ-waarde niet meer laten verhogen.

Bezwaar maken

Maak bezwaar via ons online formulier. Je kunt het formulier bezwaar maken ook downloaden. Vul je gegevens in en stuur het op naar de gemeente. Het adres staat op het formulier.

Ook kun je bezwaar maken met een brief. In je brief moet het volgende staan:

  • je naam;
  • adresgegevens;
  • het aanslagnummer;
  • waarom je bezwaar maakt;
  • de datum;
  • je handtekening.

Stuur het bezwaar naar de heffingsambtenaar van de gemeente Eemsdelta, antwoordnummer 212, 9700 VB Groningen.

Wij sturen je altijd een brief terug. Hierin laten we weten dat we jouw brief in behandeling nemen en wat je van ons kunt verwachten.

Formulier bezwaar maken

Kun je dit formulier niet invullen? Bel of mail ons, dan helpen we je graag verder.

Eerst betalen

Als je bezwaar maakt, moet je blijven betalen. Je kunt in je bezwaarbrief vragen of je mag wachten met betalen. Je mag dit niet zelf uitstellen.

Betaal je te laat? Dan mag de gemeente je hier extra kosten en rente voor laten betalen. Dit geldt ook als wij je bezwaar afwijzen. 

Heb je vragen?

Stel dan je vraag via het online formulier. Je kunt ons ook bellen of mailen. We helpen je graag verder.  De gegevens staan onder deze pagina.