Evenementenvergunning

Algemeen

Wil je in Eemsdelta een evenement organiseren? Bijvoorbeeld een braderie, optocht, feest of herdenking. Dan is het soms nodig om toestemming te vragen aan de gemeente.

Weet je niet zeker of je een vergunning moet aanvragen? Lees hieronder hoe je een vergunningcheck voor evenementen kunt doen.

Eerst de check doen

Soms is het niet nodig om een vergunning aan te vragen. Je hoeft dan alleen een melding voor een klein evenement te doen.

Het formulier Vergunningcheck is tijdelijk niet beschikbaar.

Hoe werkt het?

De vergunning kun je aanvragen door het formulier naar de gemeente te sturen. Doe dit minimaal 6 weken van tevoren. Vul alle vragen op het formulier in en stuur alle gevraagde bijlagen mee. 

Wij werken aan een onlineformulier waarmee je de aanvraag op deze website kunt invullen. Op dit moment is dat formulier nog niet klaar. Bel of mail ons, dan zoeken we samen een oplossing.

Belangrijk om te weten

  • Het kan zijn dat je nog andere vergunningen of ontheffingen moet aanvragen. Bijvoorbeeld een parkeerontheffing of ontheffingen voor het schenken van alcohol of het afsteken van vuurwerk. 
  • Wil je met sportmotoren het geluidsniveau overschrijden op een evenement of sportterrein? Dan moet je een ontheffing aanvragen bij de provincie.
  • Denk ook aan de opleiding van verkeersregelaars.
  • Marketing Eemsdelta zorgt dat alle activiteiten en interessante plekjes in onze regio aandacht krijgen. Wil je gratis promotie voor je evenement? Meld het dan aan via de aanmeldpagina van Visit Groningen.

Heb je vragen?

Bel of mail ons, dan helpen we je graag verder. De gegevens staan onder deze pagina.