Subsidie van SPAA

Algemeen

Organiseer je een evenement in het historische centrum van Appingedam? Dan kun je subsidie aanvragen bij de Stichting Promotie Activiteiten Appingedam (SPAA).

Over SPAA

De ondernemers in Appingedam betalen reclamebelasting aan de gemeente. Dit bedrag gebruikt SPAA als subsidie voor evenementen. Het gaat om evenementen waarbij het historische centrum van Appingedam wordt gepromoot. Dat trekt extra bezoekers en dat is gunstig voor de stad én de ondernemers.

Het bestuur van SPAA

In het bestuur van SPAA zitten mensen die actief zijn in Appingedam:

  • Voorzitter: Pieter Schreurs (onafhankelijk)
  • Penningmeester: Bert Koops (namens Horecavereniging Appingedam)
  • Secretaris: Cris Mulder (namens Ondernemers Kontakt Appingedam)
  • Lid: Maarten Burggraaff (namens Cultureel Platform Appingedam)
  • Lid: Rens Kalsbeek (namens Top van Groningen)

Hoe werkt het?

Vraag de subsidie van SPAA aan vóór 1 november in het jaar vóór het evenement.

Niet elk evenement komt in aanmerking voor een subsidie van SPAA. Het evenement moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Wil je hier meer over weten? Je kunt een informatiepakket aanvragen door een mail te sturen naar spaa@eemsdelta.nl. Je ontvangt dan alle informatie over de subsidie van SPAA. Hiermee kun je ook meteen de aanvraag invullen en terugsturen.

Goed om te weten

Voor een evenement moet je vaak ook iets regelen met de gemeente. Soms moet je een vergunning aanvragen. Hou er rekening mee dat de aanvraag voor een vergunning meer dan 6 weken kan duren.

Het kan ook zijn dat je alleen een melding hoeft te doen. Op de pagina over evenementenvergunningen kun je lezen hoe het werkt.

Heb je vragen?

Bel of mail ons, dan helpen we je graag verder.