Kindcentrum RENN4

Algemeen

In Appingedam staat aan de Olingermeeden het nieuwe kindcentrum RENN4. Dit kindcentrum is voor leerlingen in het basisonderwijs die extra ondersteuning nodig hebben. In het gebouw zitten gespecialiseerd onderwijs, begeleiding en behandeling onder één dak.

Over het plan

  • In kindcentrum RENN4 gaan S(B)O de Delta/Bladergroen Appingedam (RENN4) en expertisecentrum Berjarijke (onderdeel van Cosis) samenwerken. Sinds 1 maart is S(B)O De Delta/Bladergroen gehuisvest in het nieuwe schoolgebouw. Berjarijke volgt later met 2 groepen die bestaan uit kinderen van 2 tot 13 jaar. 
  • Een deel van het gebouw is tijdelijk. Dit deel wordt gebruikt voor de tijdelijke huisvesting van de leerlingen van kindcentrum OPwierde en Kindcentrum Olingertil. Lees meer hierover op de pagina over Kindcentrum OPwierde en Kindcentrum Olingertil
  • De weg Olingermeeden is verplaatst. Dit is de weg die tussen het nieuwe kindcentrum RENN4 en Kindcentrum Olingertil liep. Door de verplaatsing, is er een ruimte ontstaan tussen de schoolgebouwen (schoolerf) waar weinig verkeer komt.
  • Als gemeente zorgen wij ervoor dat de verkeersstromen richting de (nieuwe) schoollocaties zo veilig mogelijk zijn. De Woldweg is één van de wegen die hiervoor gedeeltelijk aangepakt moet worden. De aanleg van een rotonde op dit stuk van de Woldweg zorgt er straks voor dat de verkeersstromen naar de schoolzone aan de Olingermeeden en ook naar Opwierde beter en veilig verlopen. Lees meer hierover op de pagina over Herontwikkeling Woldweg
Schets van kindcentrum RENN4
Kindcentrum RENN4

Ontwikkelingen

Lees hieronder meer over de ontwikkelingen in het project kindcentrum RENN4.

Ontwikkelingen Kindcentrum RENN4

Het parkeerterrein aan de zuidoostzijde van Kindcentrum RENN4 is klaar. Er is nu voldoende parkeerruimte voor de ouders en bezoekers van Kindcentrum Olingertil. 

Op 11 maart 2022 was de opening van De Delta/Bladergroenschool van RENN4 in het Kindcentrum aan de Olingermeeden in Appingedam. Samen met enkele leerlingen openden Yvonne Beishuizen (voorzitter RENN4) en wethouder Jan Menninga het nieuwe gebouw. Ze sneden samen een feestelijke taart aan met een foto van het nieuwe gebouw erop. Via schermen buiten was een rondleiding door het gebouw te zien. De school wil later dit jaar nog een grotere opening voor iedereen organiseren.   

In de voorjaarsvakantie is S(B)O De Delta/Bladergroen verhuisd naar de nieuwe locatie aan de Olingermeeden. Op dinsdag 1 maart 2022 was de eerste schooldag in het nieuwe schoolgebouw. Oorspronkelijk stond de verhuizing aan het einde van 2022 gepland. Het nieuwe schoolgebouw zou eerst volledig gebruikt worden als tijdelijke huisvesting voor kindcentra Olingertil en OPwierde tijdens de versterking van die schoolgebouwen.

Met de komst van kindcentrum RENN4 op de nieuwe locatie verwachten we meer verkeer naar de schoolomgeving aan de Olingermeeden. Dit heeft invloed op de schoolomgeving van kindcentrum RENN4 en Kindcentrum Olingertil. De weg Olingermeeden die tussen kindcentrum RENN4 en Kindcentrum Olingertil loopt, is daarom verplaatst. De nieuwe weg loopt achter kindcentrum RENN4 langs. Hierdoor is er een schoolerf ontstaan tussen de schoolgebouwen waar weinig verkeer is. De nieuwe route is per 21 februari gebruikt. Voor het halen en brengen van de kinderen van S(B)O De Delta zijn vlakbij de ingang ook parkeerplaatsen.

Verplaatsing weg Olingermeeden

Wil je op de hoogte blijven of heb je vragen?

De gemeente maakt regelmatig samen met haar partners een nieuwsbrief over kindcentrum RENN4. Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Of heb je een vraag? Stuur dan een mail naar scholenprogramma@eemsdelta.nl