Reclamebelasting

Ben je ondernemer in de gemeente Eemsdelta en maak je reclame aan je woning of bedrijfsgebouw? Dan kan het zijn dat je reclamebelasting moet betalen.

Wat is reclamebelasting?

Voor sommige reclame aan woningen of bedrijfsgebouwen betaal je reclamebelasting. Deze belasting gebruikt de gemeente om subsidie te geven aan stichtingen die zich bezig houden met marketing voor onze gemeente. 

Wie betaalt?

  • Maak je bij je gebouw reclame en is dit vanaf de openbare weg te zien? Dan betaal je reclamebelasting.
  • Staat in de reclame de naam van een verkoper/verhuurder van roerende of onroerende zaken? Dan betaalt diegene de reclamebelasting.
  • Betaal je voor reclameruimte op bijvoorbeeld een bord of zuil? Dan moet degene die deze ruimte aan jou verhuurt de reclamebelasting betalen.

Wat kost het?

De gemeente Eemsdelta heeft de belastingen van de vroegere gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum nog niet samengevoegd. Kijk voor de bedragen die voor jouw adres gelden hieronder bij de naam van de vroegere gemeente.

Tijdelijk lagere reclamebelasting

In verband met de coronacrisis heeft de gemeenteraad besloten om de reclamebelasting in 2021 te halveren. Dat is al verwerkt in de bedragen hieronder.

Regels en tarieven per 'oude' gemeente

Omschrijving Kosten in 2021
Bij 1 of 2 reclame-uitingen: € 155,00
Bij 3 of meer uitingen: € 259,00

Reclamebelasting geldt alleen voor reclame in de volgende straten in Delfzijl: Binnensingel, Buitensingel, Burg. Buiskoolplein, Commendementsplein, De Vennen, Handelskade-Oost, Handelskade-West, Havenstraat, Johan van der Kornputplein, Kerkstraat, Marktstraat, Landstraat, Molenberg, Noorderbinnensingel, Noordersingel, Oranjestraat, Oude Schans, Poststraat, Schoolstraat, Singel, Stationsweg, Waterstraat, Willemstraat en Zeebadweg.

Omschrijving Kosten in 2021
Per bouwwerk: € 200

Hier hoef je geen reclamebelasting te betalen.

Heb je vragen?

Stel dan je vraag via het online formulier. Je kunt ons ook bellen of mailen. We helpen je graag verder.  De gegevens staan onder deze pagina.