Energiebrigade Eemsdelta

Algemeen

Heb je een laag inkomen en/of een hoog energieverbruik? Je komt dan in aanmerking voor gratis hulp om jouw energierekening te verlagen. Wij hebben hiervoor de Energiebrigade Eemsdelta opgericht.

Wat is de Energiebrigade Eemsdelta?

De Energiebrigade Eemsdelta is een groep energiecoaches en energieklussers. In teams van twee (coach + klusser) bezoekt deze groep huishoudens met een laag inkomen en/of een hoog energieverbruik. De Energiebrigade voert eenvoudige maar effectieve maatregelen uit bij deze huishoudens. Dit bezoek en de eventuele maatregelen zijn gratis.

Wat doet de Energiebrigade Eemsdelta precies? 

De energiecoach bekijkt welke maatregelen mogelijk zijn in de woning en de klusser voert ze direct uit. Te denken valt aan tochtstrips, radiatorfolie, waterbesparende douchekop of het instellen van de juiste CV-temperatuur. Daarnaast geeft de energiecoach tips hoe je zelf maatregelen kunt nemen om energie te besparen.

Wanneer kom je in aanmerking voor de energiebrigade?

De energiebrigade is bedoeld voor huishoudens met een laag inkomen. Naast een laag inkomen is een hoog energieverbruik een vereiste. Dit komt vaak voor bij slecht geïsoleerde woningen. Voor deze groep huishoudens voert de Energiebrigade Eemsdelta gratis maatregelen uit. 

De Energiebrigade Eemsdelta bezoekt zowel huurders als woningeigenaren aan huis. Dit geldt ook voor woningen die door aardbevingsschade versterkt of gesloopt moeten worden.

Energiebrigade Eemsdelta helpt geld besparen

De Energiebrigade Eemsdelta is op huisbezoek bij de heer Jager. Hij wil zijn energierekening verlagen en heeft daarom hulp gezocht bij de Energiebrigade. Energiecoach Magda Schuurman en energieklusser Roelof Pieterman helpen hem daar graag bij. Het huisbezoek, advies en het aanbrengen van kleine energie-besparende maatregelen zijn gratis! Een afspraak voor een huisbezoek is gauw gemaakt.

Wil je zelf energiecoach of energieklusser worden?

Wil je informatie of je aanmelden? Mail naar energieklussers@eemsdelta.nlWij nemen dan contact met je op.

Heb je vragen?

Je kunt mailen naar energiebrigade@eemsdelta.nl.

Andere vragen? Bel of mail ons, dan helpen we je graag verder. De gegevens staan onder deze pagina.