Herontwikkeling Groot Bronswijk-terrein Wagenborgen

Algemeen

Het Groot Bronswijk-terrein ligt in Wagenborgen. De gemeente heeft dit terrein gekocht om het te ontwikkelen. Samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties is hiervoor een plan gemaakt.

Het project in het kort

De herontwikkeling van het Groot Bronswijk-terrein is een vervolg van het toekomstplan van Wagenborgen. Met dit project zorgen we dat het dorp goede voorzieningen houdt. Op het terrein komen bijvoorbeeld:

  • woningen, zoals 'tiny houses', levensloopbestendige woningen en particuliere woningbouw;
  • een huisartsenpraktijk;
  • een kindcentrum (basisschool en kinderopvang);
  • een natuurvriendelijk park.

Informatiebijeenkomst

Op 7 oktober 2021 is een informatiebijeenkomst gehouden over onder andere de particuliere nieuwbouw, de recreatieve inrichting, essentaksterfte, de huisartsenpraktijk, (huur)woningen en de villa.

De bijeenkomst werd gehouden in "Ons Centrum" in Wagenborgen. De avond werd geopend door wethouder Jan Menninga. Programmaleider van de gemeente, Heiko Dijkhuizen, vertelde welke stappen er tot nu toe zijn gezet en waar we nu staan. Ook Peter Driessen van Woonstichting Groninger Huis gaf aan hoe de situatie nu is. Vooral de uitgewerkte ideeën, om de geschiedenis van Groot Bronswijk in beeld te brengen, werden met veel enthousiasme ontvangen.

Opvragen presentatie

De presentatie kun je opvragen door te mailen naar communicatie@eemsdelta.nl.

Kindcentrum De Kronkelaar

Op 23 november 2020 is kindcentrum (basisschool en kinderopvang) De Kronkelaar geopend op het Groot Bronswijk-terrein. Ook het kindcentrum is onderdeel van de herontwikkeling.

Kijk voor meer informatie op de pagina over kindcentrum De Kronkelaar.  

Wil je op de hoogte blijven?

De gemeente maakt regelmatig een nieuwsbrief over de herontwikkeling van het Groot Bronswijk-terrein. Wil je deze ook lezen? Vraag deze dan bij ons aan.

Nieuwsbrief aanvragen

Je kunt op die manier ook het toekomstplan van Wagenborgen aanvragen.

Heb je vragen?

Bel of mail ons, dan helpen we je graag verder. De gegevens staan onder deze pagina.