Centrum Zuidoost Delfzijl

Algemeen

In Centrum Zuidoost worden, samen met inwoners en ondernemers, plannen gemaakt voor de verschillende deelgebieden van Centrum Zuidoost. Zo blijft dit gebied ook in de toekomst een fijne plek om te zijn en te wonen.

Over het project

In Centrum Zuidoost is veel te doen: theater, horeca, bibliotheek, verenigingen, ondernemers, zorg en woningen. De verschillende deelgebieden vragen ieder hun eigen aanpak én planning.

Zo maakt het ontwerpteam van het gebied rondom het plein De Molenberg een ontwerp voor een cultuurcluster (deelgebied 3). In dit cultuurcluster gaan het theater, de bibliotheek en het IVAK samenwerken: het wordt een mooie plek voor cultuur en ontspanning!

De Ubbenslocatie (deelgebied 8) is aangewezen als ‘perspectieflocatie’. Hier worden woningen gebouwd (sociale huur, maar ook koopwoningen en appartementen) waar onder andere de bewoners uit de Zandplatenbuurt terecht kunnen.

De Action verhuist naar het centrum, waardoor er plaats wordt gemaakt voor een appartementencomplex op de voormalige Actionlocatie (deelgebied 9). Bovendien wordt de Nieuweweg (deelgebied 7) veiliger en aantrekkelijker om doorheen te fietsen en te lopen op weg naar het centrum van Delfzijl en terug natuurlijk.

Ook de Albert Heijn-locatie (deelgebied 1) krijgt de nodige aandacht, evenals de Marktstraat en Havenstraat (deelgebied 2), de Oude Schans (deelgebied 5) en het Buiskoolplein (deelgebied 6).

De Damsterkade (deelgebied 4) wordt pas later aangepakt, omdat dit gebied buiten de waterkering ligt.

Informatie over de 9 deelgebieden

Op bovenstaande kaart zie je een grafische weergave van de 9 deelgebieden. 

  1. Albert Heijn-locatie
  2. Marktstraat en Havenstraat
  3. Locatie De Molenberg
  4. Damsterkade
  5. Oude Schans (Marktstraat, Nieuweweg)
  6. Buiskoolplein
  7. Nieuweweg 
  8. Ubbens-locatie (Kroonstad)
  9. Voormalige Actionlocatie
Deelgebieden Centrum Zuidoost Delfzijl

Heb je vragen?

Bel of mail ons, dan helpen we je graag verder. De gegevens staan onder deze pagina.